اوردنچر برای ایمپلنت
استفاده از دست دندان تکی برای ایمپلنت بهترین گزینه برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند یا باید برخی از آنها را جایگزین کنند. بهطور کلی وقتی صحبت از کاشت دندان به میان میآید تصور استفاده از دندان مصنوعی هم به ذهن متبادر میشود که یادآور مشکلاتی است که پروتزهای دندانی به همراه دارند؛ درحالیکه اورد نچر برای ایمپلنت روشی است که تا حد بسیار زیادی این مشکلات را رفع میکند.
منظور از اوردنچر برای ایمپلنت چیست؟
منظور از روش اوردنچر برای ایمپلنت چیست؟ این روش به چه کسانی پیشنهاد می شود؟ انواع اوردنچر ایمپلنت کدام است؟ اوردنچر برای ایمپلنت چه مزایایی نسبت به سایر روش ها دارد؟ جراحی اوردنچر برای ایمپلنت چگونه انجام می شود؟ آیا این روش معایبی را نیز در پی خواهد داشت؟ اینها مهمترین سوالاتی هستند که متقاضیان انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت از متخصصین مجموعه دکتر محسن معصومی می پرسند. به همین خاطر تصمیم گرفته ایم در این نوشته به صورت کامل به این سوالات پاسخ دهیم.
منظور از روش اوردنچر برای ایمپلنت چیست؟
در اولین گام از این نوشته بایستی به این سوال پاسخ دهیم که منظور از روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت چیست؟ به همین منظور بایستی بگوییم بی دندانی از جمله مشکلاتی است که افراد ممکن است در سنین مختلف به ویژه ایام پیری با آن مواجه شوند. این مشکل تاثیر بسزایی در زیبایی آنها خواهد گذاشت. به همین منظور همواره روش های درمانی گوناگونی نظیر دندان مصنوعی برای رفع مشکل بی دندانی وجود داشته است. البته این روش مشکلات زیادی را به همراه دارد که یکی از مهمترین آنها لق شدن دندان مصنوعی هنگام غذا خوردن، صحبت کردن و عطسه کردن می باشد.
به همین منظور روش های جایگزین دیگری وجود دارد که بهترین آن، روش اوردنچر برای ایمپلنت است. در نتیجه اوردنچر ایمپلنت روشی است جهت حل مشکل بی دندانی که همان پروتز دندان مصنوعی بوده، با این تفاوت که از طریق کاشت ایمپلنت دندان حمایت می شود تا از بروز مشکلات دندان مصنوعی نظیر لق شدن آن جلوگیری کند. این روش معمولا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که بیمار تمامی دندان های خود را از دست داده باشد.
مزایای اوردنچر برای ایمپلنت
طبیعی است که هر چقدر روشهای پیشرفتهتری برای کاشت دندان شناخته و معرفی میشوند، مزایا و امتیازاتی نسبت به روشهای سنتی نیز دارند؛ اگرچه که در مسایل و موضوعات مختلف نمیتوان روی همه شیوههای سنتی خط کشید؛ زیرا گاهی آنها هنوز کاراییها و تاثیراتی دارند که ممکن است در شرایط خاص دارای اولیت باشند. بااینحال در ادامه با مزایای این روش بیشتر آشنا میشویم:
اگر هنوز هم برای انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت دچار تردید هستید، بیایید با مزایای آن آشنا شویم. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره داشت:
• با توجه به استفاده از ایمپلنت های کمتر در روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت، این روش نسب به سایر روش ها قیمت مناسب تری دارد.
• اوردنچر ایمپلنت نسب به سایر روش ها نتیجه بخشی بیشتری دارد.
• به دلیل داشتن زاویه خاص ایمپلنت در این روش و استفاده از ایمپلنت های کمتر، معمولا نیازی به پیوند استخوان فک وجود ندارد.
• طول درمان اوردنچر ایمپلنت در مقایسه با سایر روش ها کمتر است.
روش مذکور را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟
اگر شما نیز با مشکل بی دندانی دست و پنجه نرم می کنید و قصد انجام جراحی اوردنچر بر پایه ایمپلنت را دارید حتماً این سوال را از خود می پرسید که آیا این روش به من پیشنهاد می شود یا خیر؟ پاسخ این سوال را قطعاً پزشک معالج شما بهتر خواهد داد. با این حال باید توجه داشته باشید که در روش اوردنچر برای ایمپلنت، تراکم و ضخامت استخوان فک به دلیل کاشت ایمپلنت از اهمیت ویژه ای برخورد است. در نتیجه اگر پزشک شما تشخیص دهد که تراکم و ضخامت استخوان فک شما کافی نیست، بهتر است پیش از انجام این جراحی حتماً جهت پیوند استخوان فک اقدام کنید. البته در بسیاری از موارد تنها با ایجاد زاویه در پایه ایمپلنت این مشکل حل می شود. با این حال به طور کلی همه چیز به نظر پزشک شما بستگی دارد.
انواع اوردنچر ایمپلنت کدام است؟
یکی دیگر از مواردی که پیرامون روش اوردنچر ایمپلنت بایستی به آن بپردازیم، انواع اوردنچر برای ایمپلنت می باشد. از جمله این انواع می توان به موارد زیر اشاره داشت:
اوردنچر نصب شده بر روی ایمپلنت توپی شکل: در این نوع از اوردنچر برای ایمپلنت، پروتز دندانی بر روی 2 یا 4 ایمپلنت نصب می شود که اباتمنت آنها شبیه توپ است. از جمله مزایای این روش می توان به سهولت تمیزکاری و تعویض قطعات آن اشاره داشت.
اوردنچر نصب شده بر روی ایمپلنت معمولی: در این روش از اوردنچر ایمپلنت، 4 الی 6 ایمپلنت بر روی فک های بالایی و پایینی نصب شده و پروتز سفارشی بر روی آن قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این پروتز، متحرک بوده و می توان آن را در هنگام خواب یا تمیز کردن برداشت.
اوردنچر نصب شده بر روی ایمپلنتی که دارای پایه میله ای است: لازم به ذکر است که در این روش از اوردنچر بر پایه ایمپلنت، پروتز نصب شده، محرک است و می توان آن را برای خواب یا تمیز کردن از دهان خارج نمود.
اوردنچر ثابت نصب شده بر روی ایمپلنت: در این روش از اوردنچر بر پایه ایمپلنت، پروتز نصب شده از طریق پیچ به ایمپلنت ها وصل می گردد که جدا شدن آن تنها از طریق دندانپزشک میسر خواهد بود.
بیشتر بخوانید : بازال ایمپلنت
جراحی اوردنچر برای ایمپلنت چگونه انجام می شود؟
اکنون که با مزایای انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت آشنا شدید قطعاً تصمیم گرفته اید که این روش را امتحان کنید. پس بیایید پیش از آن با نحوه جراحی اوردنچر ایمپلنت آشنا شویم:
• انجام اقدامات اولیه پیش از انجام اوردنچر بر پایه ایمپلنت نظیر عکسبرداری جهت تعیین تراکم و ضخامت استخوان فک پس از تشخیص پزشک.
• تزریق بی حسی برای شروع اوردنچر ایمپلنت.
• مشخص کردن تعداد ایمپلنت ها و برش لثه ها.
• قرار گرفتن ایمپلنت ها در جای مناسب و بخیه زدن.
• استفاده از پروتز موقت در زمان طی شدن روند درمان (3 تا 6 ماه).
• نصب اباتمنت و پروتزهای اصلی بر روی ایمپلنت.
فراموش نکنید که اوردنچر بر پایه ایمپلنت نیازمند مراقبت های بهداشتی فراوانی است. به عنوان مثال بایستی دائما دهان خود را بشویید تا از بروز عفونت جلوگیری نمایید. در نتیجه حتما از دستور العمل های پزشک خود پیروی کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود.
معایب این روش چیست؟
به طور کلی برای این روش نمی توان معایب زیادی بیان نمود. با این حال از جمله معایب اوردنچر برای ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره داشت:
• هزینه انجام روش اوردنچر بر پایه ایمپلنت نسب به پروتزهای معمولی بسیار بیشتر است. البته این قیمت بالا مزایایی که قبلا گفته شده را نیز در اختیار شما می گذارد.
• این روش، نیازمند تراکم و ضخامت بالای استخوان فک هاست. در نتیجه اگر این تراکم و ضخامت، کافی نباشد و پیوند استخوان نیز نتواند کارساز باشد، باید از سایر روش های سنتی استفاده نمود.