همان طور که می دانید برای انجام ایمپلنت دندان باید استخوان مناسبی در فک وجود داشته باشد تا بتوان ایمپلنت را درون آن جای داد. در بعضی از مواقع شرایط بیمار به گونه ای است که استخوان کافی برای جای دادن ایمپلنت در داخل فک وجود ندارد.
پس باید استخوان ایجاد شود به همین دلیل عمل لیفت سینوس را به عنوان یک نوع خاصی از پیوند استخوان دقیق در زمانی که قرار است ایمپلنت دندان در فک جای بگیرد انجام می دهند. تا ایمپلنت بتواند در این پیوند استخوانی که در فک صورت گرفته است به خوبی قرار داده بشود.
وقتی قرار است ایمپلنت در جای خودش قرار بگیرد باید به وضعیت و جنس استخوان بسیار توجه ویژه ای کرد. به طور کلی استخوان از دو بخش تشکیل شده است که یک بخش آن بخش داخلی نرم و اسفنجی است و بخش دوم آن یک لایه متراکم است که با قشر مغزی پوشیده شده است. ایمپلنت بازال که به آن ایمپلنت پایه هم می گویند در دو بخش قشری قرار می گیرد که استخوان کورتیکال هستند.
توانایی بالایی در بازسازی دارند و بازال را با اطمینان و تضمین همراه می سازد و نتیجه فوری را به کسی که دندان هایش دچار مشکل شده است نشان می دهد. روش کاشت بازال ایمپلنت ها از شیوه قرارگیری تعبیه و نصب پروتزها و عملکرد بعد از آن تفاوت های قابل توجهی با روش سنتی دو قسمتی ایمپلنت دارد.
در شیوه معمول ایمپلنت ها با بخش نرم و اسفنجی استخوان سروکار دارند ولی بازال ایمپلنت قسمت معدنی استخوان را هدف قرار می دهد. که اصل این کار بر جاگیری فوری سریع صورت می گیرد.
خلاصه مطالب
Toggleمزایا و معایب کامپوزیت
کامپوزیت دندان دارای مزایا و معایب بسیار زیادی است که در این مقاله سعی داریم به تعدادی از این مزایا و معایب اشاره کنیم.
تغییرات عمده ای در شکل، رنگ، اندازه و تراز کردن دندان ها به وسیله کامپوزیت دندان ایجاد می شود. به همین خاطر است که در این روش اصلاح خط لبخند نه تنها در بین افراد بلکه در بین هنرمندان خارجی و ایرانی بسیار رایج و محبوب است. در واقع این روش با اصلاح عیوب و مشکلات ظاهری اعتماد به نفس از دست رفته افراد را به آنان باز می گرداند و مهم ترین فایده کامپوزیت دندان همین ایجاد خط لبخند بسیار محبوب در بیمار است.
مزایای کامپوزیت می تواند بسیار متفاوت باشد و از این مزایا می توان به سفید کردن دندان اشاره کرد. یکی از اصلی ترین مزایای کامپوزیت سفید کردن رنگ دندان ها می باشد با اینکه روش های زیادی برای تغییر رنگ دندان وجود دارد اما روش کامپوزیت درمان موثقی برای تمام افراد در تمام سنین است.
مثلا استفاده از خمیردندان ها و یا پودر سفید کننده شاید باعث سفیدتر شدن دندان ها بشود اما نمی تواند برای دندان های پر شده که نقره ای هستند کاری را انجام بدهد. همچنین معمولا دوام و عمر روش های فرعی سفید کردن دندان زیاد دائمی نیست به همین خاطر برای سفید کردن دندان از کامپوزیت استفاده می کنند. که می توان با استفاده از آن دندان هایی که لکه دارند را به بهترین شکل ممکن سفید کرد.
بیشتر بدانید:حفاظت از دندانها در برابر ضربات و آسیبهای صنعتی
ترمیم ظاهری دندان های کج از دیگر مزایای کامپوزیت است. بسیاری از افراد از زمان کودکی به خاطر دندان های کج و زاویه دار و نامرتب خودشان دچار کمبود اعتماد به نفس هستند و تصور می کنند که ارتودنسی تنها روش درمانی برای اصلاح کج بودن دندان ها می باشد اما ارتودنسی هزینه بالایی دارد و درمان آن بسیار زمان بر است.
در حالی که کامپوزیت یک تکنیک بسیار کوتاه مدت و ارزان برای از بین بردن کجی و فاصله بین دندان ها و ترمیم دندان های نامرتب است.با استفاده از کامپوزیت همچنین می توان فاصله بین دندان ها را از بین برد. فاصله کوچکی که در بین دندان ها وجود دارد می تواند زشت و زننده باشد.
از همین رو می توان با روکش های مناسب کامپوزیت را به گونه ای طراحی و نصب کرد که پس از نصب دیگر هیچ شکافی در بین دندان ها وجود نداشته باشد.اما کامپوزیت می تواند دارای معایبی هم باشد از این معایب می توان به این موارد اشاره کرد. ماندگاری کمتری در مقایسه با لمینت دارد.
کامپوزیت دندان در مقایسه با لمینت از استحکام کمتری برخوردار هست و در برابر ضربه و مواد رنگزا مقاومت کمتری دارد. عمر کامپوزیت دندان بر اساس برند و مراقبت های بعد از آن می تواند متفاوت و از بین پنج تا ده سال متغیر باشد. به همین دلیل از معایب کامپوزیت می توان به این موارد اشاره کرد. تغییر رنگ و لکه پذیری کامپوزیت از دیگر معایب کامپوزیت است که خیلی راحت در مقابل مواد غذایی رنگی و لکه زا تغییر رنگ می دهند.
به همین خاطر دندان پزشکان زیبایی توصیه می کنند که بعد از کامپوزیت حتما از خوردن و نوشیدن موادی که باعث لکه می شوند نظیر چای، شاه توت و یا شراب قرمز و قهوه خودداری بشود. از دیگر معایب کامپوزیت نیاز مداوم به پلیش و تعمیر است. بعضی ها گمان می کنند که تنها نصب کامپوزیت کافی است و تا چند سال می توان از این کامپوزیت ها استفاده کرد درحالی که کامپوزیت به مراقبت و نگهداری جدی نیاز دارد.
شما باید علاوه بر مسواک زدن نخ دندان کشیدن و سایر نکات بهداشتی دهان و دندان هر شش ماه یک بار برای پلیش کامپوزیت اقدام کنید و سعی کنید شفافیت و سفیدی روکش کامپوزیت را به خوبی حفظ نمایید.
کامپوزیت برای چه کسانی پیشنهاد می شود؟
اما جالب است که در این مقاله به این موضوع هم اشاره کنیم که چه کسانی می توانند کامپوزیت را نصب کنند. میتوانید برای نصب کامپوزیت به کلینیک دندانپزشکی دکتر معصومی مراجعه کنید
. به طور کلی کسانی که قصد اصلاح ظاهر دندان ها و پوشیدن عیب سطح دندان های خود را دارند کامپوزیت می تواند کاندید مناسبی برای آن ها باشد. اگر دندان های کج و لب پریده ای دارید و یا دندان های نا ترازی داشته باشید می توانید از کامپوزیت برای برطرف کردن این عیب ها استفاده کنید. اگر دندان های شما لکه دار است و یا زرد شده باشد می توانید از کامپوزیت به عنوان یک راه درمانی زیبا و مفید استفاده کنید.
اگر دندانتان به صورت جزئی شکسته باشد و یا فاصله بین دندانی داشته باشید و فاصله کوچکی مابین دندان های شما باشد استفاده از کامپوزیت می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.