دیجیتال ایمپلنت

پیشرفت تکنولوژی در جراحی‌های دندان و لثه اثرات فوق‌العاد‌ه‌ای را نشان می‌دهد که دیجیتال ایمپلنت یکی از آن‌هاست. این روش مبتنی‌بر تصاویر سه‌بعدی صورت می‌گیرد که به کمک کامپیوتر ترسیم می‌شوند. تکنیک‌هایی مثل ایمپلنت بدون پیوند استخوان و ایمپلنت بدون بخیه و خون ریزی با استفاده از شیوه‌های مدرن محبوبیت بالایی دارند.

امروزه به لطف دانش و فناوری های پیشرفته، روش های ایمپلنت دندان بسیار آسان و با درد کمتری انجام می شوند. در همین راستا دیجیتال ایمپلنت جزو برترین روش های نوین کاشت دندان به شمار می آید. در واقع در تمامی مراحل این روش، از به روز ترین تکنولوژی های روز دنیا استفاده می شود. پس اگر شما هم جزو افرادی هستید که همواره از انجام ایمپلنت دندان و جراحی هراس دارید، روش درمانی ایمپلنت دیجیتال بهترین پیشنهاد برای شماست. چرا که این روش دارای حداقل میزان خونریزی و جراحی می باشد. در حال حاضر دیجیتال ایمپلنت محبوبیت بسیاری نسبت به روش های سنتی در میان مراجعان کسب نموده است. البته این شیوه درمان برای تمامی افراد مناسب نبوده و نیاز به شرایط خاصی دارد. پس در این نوشتار قصد داریم تا شما را با روش درمانی ایمپلنت دیجیتال، مزایا، مراحل، قیمت و شرایط آن آشنا نماییم. پس اگر شما هم در مورد این روش سوالی دارید، برای پاسخ به سوالات خود تا انتها همراه ما باشید.

دیجیتال ایمپلنت چیست؟

همانگونه که از نام دیجیتال ایمپلنت مشخص است، نوعی شیوه درمانی ایمپلنت دندان بوده که در تمام مراحل آن از فناوری های سه بعدی استفاده می شود. این نوع از ایمپلنت دندان توسط سرجیکال گایدها انجام می گردد که با عملکردی همانند راهنمای جراحی به نتایج سریع تر و دقیق تر منجر می شوند.
روش درمانی ایمپلنت دیجیتال در واقع با توجه به سایز فک بیمار و بررسی رشته های عصبی آن، نخست در فضای کامپیوتری طراحی شده و با حداقل میزان درد و برش لثه اعمال می گردد. از جمله فناوری های بکار برده شده در دیجیتال ایمپلنت می توان به اسکن دیجیتالی دهان، عکسبرداری دیجیتال، دوربین داخل دهانی، مدل سازی سه بعدی و تکنولوژی CAD/CAM اشاره کرد. توجه داشته باشید که بعضی از کلینیک ها از همه یا برخی از این فناوری ها استفاده می نمایند.

دیجیتال ایمپلنت با کدام فناوری‌ها انجام می‌شود؟

وقتی از دیجیتال ایمپلنت صحبت می‌کنیم، درحال سخن گفتن از فناوری‌های مختلف هستیم که در کنار یکدیگر و با کمک امکانات پیشرفته شرایطی را به‌وجود می‌آورند که هدف آن سرعت ‌بخشیدن به مراحل کار با پایین‌ترین هزینه و کمترین درد است. در ادامه به معرفی این فناوری‌ها می‌پردازیم:

توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن)

در اولین گام با کمک توموگرافی کامپیوتری، تصاویری کاملا واضح از ساختارهای تشریحی و بازسازی‌های سه‌بعدی به دست می‌آید.

ایمپلنت بدون پیوند استخوان

این فناوری بر‌اساس تصاویر واقعی آناتومی استخوان عمل می‌کند که ازطریق سی‌تی اسکن به دست می‌آید و برای طراحی نمونه اولیه به‌عنوان راهنمای جراحی رایانه‌ای عمل می‌کند تا ایمپلنت با کمک مدل‌های سه‌بعدی شکل بگیرد. تصاویر سی‌تی اسکن بر روی یک نرم‌افزار خاص قرار می‌گیرند و یک عمل جراحی مجازی را انجام می‌دهند که درواقع شبیه‌سازی کاشت ایمپلنت است و راهی برای ایمپلنت بدون پیوند استخوان خواهد بود.

اهمیت این کار با مقایسه نتیجه آن با شیوه سنتی روشن می‌شود که به‌صورت قالب‌گیری از داخل دهان و با استفاده از خمیر انجام می‌شود و بیمار باید در طول این کار دهان خود را باز نگه دارد.

عکس‌برداری دیجبتالی

اگر سروکارتان به دندان‌پزشکی افتاده باشد، حتما می‌دانید که برای عکس گرفتن از دندان باید فیلم مورد نظر را در داخل دهان نگه دارید؛ اما در شیوه دیجیتالی این کار بدون نیاز به فیلم صورت می‌گیرد.

دوربین داخل دهانی Super Cam

یکی دیگر از فناوری‌هایی که به جراحی‌های دندان‌پزشکی کمک بسیار بزرگی می‌کند، دوربین‌هایی است که به داخل دهان فرستاده می‌شوند و آن‌ها با نور یک لامپ کوچک تصویری بسیار واضح و بزرگ را در اختیار متخصص می‌گذارند تا بتواند به‌راحتی وضعیت لثه‌ها، دندان‌ها و فضای داخلی دهان را ارزیابی کند و تشخیص‌های لازم را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی دندان

تصاویری که ازطریق این دوربین‌ها به دست می‌آیند امکان شناسایی آسیب‌هایی ازجمله پلاک‌ها، پوسیدگی‌های دندانی، بیماری‌های متعدد لثه، ترک‌ خوردگی یا شکستگی‌های احتمالی دندان‌ها، جدا شدن موادی که دندان‌ها را پر کرده‌اند و هرگونه مشکل دیگری را فراهم می‌سازد.

مدل‌سازی سه‌بعدی

شاید مهم‌ترین بخش تکنیک دیجتالی در ایمپلنت بدون بخیه و خون ریزی همین مرحله مدل‌سازی سه‌بعدی به کمک کامپیوتر باشد.

این مدل حکم راهنما را برای دندان‌پزشکان دارد و با ارائه اطلاعاتی دقیق از اندازه استخوان‌های فک، وضعیت دندان‌ها و هر ارزیابی دیگری که باید به کمک متخصص بیاید، شرایطی را رقم می‌زند که جراح با تسلط بر وضعیت عصب‌ها، ریشه‌های دندان و استخوان‌ها بتواند بدون نیاز به جراحی و برش‌های عمیق کار را به سامان برساند.

تکنولوژی Code / Cam

این تکنولوژی به عبارت computer-assisted design/ computer-aided manufacturingاشاره دارد و منظور از آن طراحی و ساخت با کامپیوتر است که به‌صورتی دقیق و پیشرفته انجام می‌شود.

ایمپلنت بدون بخیه و خونریزی

در روش‌های سنتی پس از کاشت ایمپلنت در لثه باید چندین ماه صبر کرد تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد و امکان نصب اباتمنت و روکش دندان فراهم شود. ساخت روکش نیز با قالب‌گیری ایمپلنت و در آزمایشگاه‌ها با شیوه‌های دستی صورت می‌گیرد، درحالی‌که در دیجیتال ایمپلنت و با یاری فناوری‌های پیشرفته و کمک کد/کم وقت بسیار کمی صرف آن می‌شود.

برای این کار قالب‌گیری با روش دیجیتالی انجام می‌شود، تصاویر به‌دست‌آمده در کامپیوتر با کمک نرم‌افزارهای دقیق، طراحی‌های مورد نیاز به‌صورت سه‌بعدی شکل می‌گیرند. در این مرحله متخصص امکان ایجاد تغییراتی را در مدل دارد تا بهترین خروجی ممکن را متناسب با نیاز بیمار تعریف کند. مدل طراحی‌شده به دستگاهایی می‌رود که کار تراش دیجتیالی را انجام می‌دهد و همه این فرایند طی یک روز به پایان می‌رسد.

این تکنولوژی به‌ویژه برای عمل‌های ایمپلنت بدون پیوند استخوان بسیار کارآمد هستند و شرایط را برای جراحی‌های بدون بخیه و خون‌ریزی به وجود می‌آورند.

مزایای ایمپلنت دیجیتالی

پیشرفت‌های فناوری همواره امتیازاتی برای علم پزشکی دارند. در روش فوق نیز با بخشی از این مزایا روبه‌رو هستیم:

  • دقت بسیار بالا: با کمک کامپیوتر، محاسبات دقیق و طراحی‌های سه‌بعدی، نهایت دقت در کارها صورت می‌گیرد، در‌حالی‌که در ایمپلنت به‌روش‌های معمولی همواره احتمال خطاهای دید و به‌دنبال آن بروز برخی بی‌دقتی‌ها یا کاهش دقت وجود دارد.
  • کاهش جلسات درمانی: یکی از برزترین امتیازات و تفاوت‌هایی که روش دیجیتالی ایمپلنت با روش معمولی دارد، تعداد جلساتی است که بیمار برای معاینه و درمان به دندان‌پزشک یا جراح مراجعه می‌کند. این زمان در روش پیشرفته به‌جای چندین ماه به یک روز یا جلسات بسیار محدودی کاهش می‌یابد.
  • روش‌غیرتهاجمی: روش‌های سنتی به‌عنوان شیوه‌های تهاجمی شناخته می‌شوند که به‌دلیل نوع عمل جراحی با عوارضی همراه هستند؛ اما ایمپلنت‌های دیجیتالی با کمترین آسیب احتمالی کار را انجام می‌دهند.
  • حفظ زیبایی ظاهری: ازآن‌جا‌که روش‌های دیجیتالی با طراحی‌های دقیق کامپیوتری و براساس اطلاعات جزیی و کامل وضعیت فک و استخوان‌های فرد صورت می‌گیرد، بیشترین تناسب را با چهره او خواهد داشت و حالت طبیعی آن را حفظ خواهد کرد.
  • صرفه‌جویی در هزینه: با توجه به کاهش جلسات درمانی و محدود شدن اقدامات مورد نیاز، هزینه‌های قابل پرداخت کاهش پیدا می‌کنند.
  • نتیجه‌گیری سریع‌تر: با روش دیجیتالی بیمار پس از گذشت چند هفته اثر درمانی را مشاهده می‌کند و از دوره نقاهت طولانی و دردهای شدید و عوارض احتمالی روش سنتی در امان می‌ماند.

تفاوت ایمپلنت دندانی دیجیتال و معمولی:

دیجیتال ایمپلنت به عنوان انقلابی در علوم دندانپزشکی محسوب می شود که نسبت به دیگر روش های معمولی ایمپلنت دندان بهبود پیدا کرده است.

به طور کلی تفاوت روش درمانی ایمپلنت دیجیتال و معمولی شامل موارد زیر می باشد:

  • دقت بالا: استفاده از طراحی سه بعدی در دیجیتال ایمپلنت باعث شده که این روش نسبت به سایر روش ها دقت بالایی داشته باشد و خطای دید را نیز کاهش دهد.
  • تعداد جلسات درمانی: این روش ایمپلنت به خاطر تعداد جلسات درمانی کمی که دارد، محبوب تر است. همچنین مدت زمان این جلسات نیز کمتر از سایر روش های می باشد.
  • میزان تهاجمی بودن: استفاده از روش درمانی ایمپلنت دیجیتال برعکس روش معمولی، احتمال بروز عوارض پس از جراحی را کاهش می دهد.
  • نتایج ظاهری: ایمپلنت های دیجیتال به علت طراحی دقیق، ظاهری طبیعی تر نسبت به ایمپلنت های معمولی دارند.
  • هزینه: روش دیجیتال به دلیل مراحل درمان کوتاه تر بر خلاف روش های معمولی دارای قیمت تمام شده کمتری می باشد.
  • سرعت بهبودی و دوره نقاهت ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی کوتاه تر است.

 مراحل دیجیتال ایمپلنت:

روش درمانی ایمپلنت دیجیتال نخست با انجام عکس برداری از طریق اشعه ایکس شروع می گردد تا دندانپزشک بر اساس وضعیت عمومی دندان ها و لثه ها دیجیتال ایمپلنت را طراحی نماید. در گام بعد، دندانپزشک وضعیت تراکم و قطر استخوان فک را با  CBCT بررسی نموده و آمادگی آنها را برای انجام پایه ایمپلنت می سنجد. دقت نمایید که چنانچه استخوان ها از قطر و تراکم لازم برای انجام این روش برخوردار نباشند، پیوند استخوان صورت می گیرد.

در مرحله سوم نوبت به سنجش وضعیت دندان و فک با استفاده از اسکنر سه بعدی و طراحی دیجیتال ایمپلنت توسط دندانپزشک می رسد. بعد از آماده شدن پایه ها، دندانپزشک بیمار را بی حس کرده و برشی کوچک بر روی لثه او به منظور دیده شدن استخوان فک ایجاد می کند. حال با سوراخ نمودن فک، پایه ایمپلنت را درون آن قرار می دهد. بعد از پایان مراحل به دلیل سطحی بودن برش ایجاد شده نیازی به هیچگونه بخیه نیست و پس از طی دو تا سه ماه پایه ایمپلنت به فک جوش خواهد خورد. پس از جوش خوردن آنها، سایر مراحل نصب روکش و اباتمنت روی پایه انجام می شود.

ایمپلنت دندانی دیجیتال برای چه کسانی مناسب است؟:

روش درمانی ایمپلنت دیجیتال همانند روش های معمولی ایمپلنت دندان دارای شرایط مختلفی است. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • داشتن استخوان فک پر تراکم در محل ایمپلنت دندان و یا پیوند استخوان در صورت تشخیص دندانپزشک.
  • دارا بودن وضعیت سلامتی مطلوب در هنگام جراحی: توجه داشته باشید که اگر دیابت یا هر بیماری دیگری دارید، بایستی ابتدا تحت کنترل قرار بگیرد و سپس اقدام به انجام ایمپلنت دندان نمایید.
  • عدم مصرف دخانیات از چند هفته قبل از جراحی تا چند هفته پس از آن.
  • رعایت نمودن سلامت دهان و دندان.

قیمت ایمپلنت فوری دیجیتال:

برخی از افراد تصور می کنند که روش درمانی ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش های سنتی پر هزینه تر است اما باید بگوییم که این روش علی رغم درد کمتر و ماندگاری بیشتر، زمان بهبودی کوتاه تری دارد و تعداد جلسات مراجعه کمتری نیز مورد نیاز است. از این رو هزینه تمام شده آن به مراتب بسیار کمتر از شیوه های معمولی می باشد. پس اگر شما هم می خواهید دیجیتال ایمپلنت بگذارید و در جست و جوی خلق لبخندی زیبا هستید، می توانید به کلینیک دکتر محسن معصومی مراجعه نمایید.

جمع‌بندی

با پیشرفت تکنولوژی و ورود انواع فناوری‌ها به علم پزشکی روش‌های دیجیتال ایمپلنت نیز به کمک بیماران و دندان‌پزشکان آمده است تا شرایط را برای تحقق عمل‌های ایمپلنت بدون پیوند استخوان و ایمپلنت بدون بخیه و خون ریزی فراهم سازد. سی‌تی‌ اسکن‌های دقیق و ارسال تصاویر به کامپیوتر برای طراحی مدل‌های سه‌بعدی و ارائه نمونه برای انجام جراحی با کمترین برش و درد از امتیازات این روش محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت بدون نیاز به مینوس لیفت

Call Now Button