پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها و روکشها و استفاده از فناوریهای نو در این زمینه باعث شده تا کیفیت درمان ارتقا قابل توجهی پیدا کند و تاثیرات مثبت بسیاری در بیماران داشته باشد.
همانطور که میدانید طی چند دهه اخیر پیشرفتهای قابل ملاحظهای در عرصههای مختلف زندگی حاصل شده است. بخش وسیعی از این رشد و توسعه به بخش سلامت و درمان مربوط میشود. به این ترتیب ایمپلنتها و روکشهای دندانی نیز با پیشرفتهای زیادی روبرو شدهاند و فناوریهای نوینی در این زمینه به کار گرفته میشوند. شما میتوانید این پیشرفتها را در حوزهها و بخشهای مختلف مربوط به کاشت دندان و یا ایجاد روکشها مشاهده کنید. از جمله در روشهای تصویربرداری، مواد مورد استفاده، روشهای جراحی و…..
خلاصه مطالب
Toggleفناوری تصویربرداری سه بعدی
تصویربرداری سه بعدی را میتوان اصلیترین پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتهای دندانی به شمار آورد که در کلینیک دندان پزشکی دکتر معصومی مورد استفاده قرار میگیرد.
این فناوری کمک میکند تا تشخیص بهتری انجام شود. سپس مطابق با آن برنامهریزی بهینه و اجرای مناسبتری شکل بگیرد و روند بهبود بیماری تسریع گردد.
از جمله فناوریهای پیشرفته در تصویربرداری سه بعدی میتوان به توموگرافی کامپیوتری مخروطی اشاره کرد که به آن CBCT نیز گفته میشود. با استفاده از این فناوری به روز تصاویر بسیار با کیفیت و واضحی فراهم میشوند و دندان پزشک میتواند دندانهای فک و یا دهان را به صورت دقیق مشاهده کند.
با کمک این تصاویر تشخیص بیماریها با دقت بالاتری صورت گرفته و دندان پزشک میتواند برنامهریزی بهتری برای ایمپلنت فوری به همراه روکشهای سه روز و در نهایت ارزیابی نتایج درمانی داشته باشد.
علاوه بر این فناوری، در حال حاضر از اسکنرهای دیجیتال و رده بالا و با کیفیت برای به دست آوردن اندازه و ابعاد دندان و فک استفاده میشود. این اسکنرها از فناوری سه بعدی کمک گرفته و تصاویر دقیق و با کیفیتی را فراهم میسازند.
استفاده از پروتکلهای متنوع نوری و نورپردازی در تصویربرداری سه بعدی دیگر عامل پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها و روکشهای دندانی است که کمک میکند تا دندان پزشکان به تصاویر با وضوح بالا و با کیفیتی دست پیدا کنند و اطلاعات کامل و دقیقی درباره ساختمان دندانها به دست آورند.
همچنین میتوانند بافتهای مجاور دندانها را به خوبی بررسی کنند. با کمک این تکنولوژیها فرایندهای مربوط به ایمپلنت دندانی و یا کاشت دندان به بهترین شکل ممکن صورت پذیرفته و دندان ایجاد شده از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار خواهد بود.
مواد ایمپلنت دندانی
موارد پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها به فناوریهای تصویربرداری سه بعدی و روشهای مختلف آن، ختم نمیشود. برخی از این تکنولوژیها کمک کردهاند تا مواد استفاده شده در ایمپلنت کیفیت قابل ملاحظهای پیدا کند و دوام و ماندگاری یا طول عمر بیشتری داشته باشد.
از جمله مواد قابل استفاده در تولید ایمپلنت دندان میتوان به مادهای به نام هیدروکسی آپاتیت اشاره کرد. با کمک این ماده تیتانیوم خالص خواص فیزیکی و بیولوژیکی بیشتر و بهتری پیدا میکند و همین عامل نقش بابل توجهی در ارتقای کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندانی دارد.
یکی دیگر از مهمترین موارد پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتهای دندانی استفاده از مواد کامپوزیتی خاص با ویژگیهای بیولوژیکی منحصر به فرد در ساختار آن است. از مهمترین این مواد و ترکیبات میتوان به پلیمرها، کربناتها و نانو ذرات اشاره کرد که وجود آنها کمک میکند تا بافت استخوان رشد بیشتر و بهینهتری را تجربه کند.
در بسیاری از موارد نیز دندان پزشکان از مواد بایواکتیو کمک میگیرند. این مواد میتوانند با بافتهای زنده تعامل برقرار سازند و به رشد سلولهای استخوانی و اندامهای نرم کمک کنند. مواد بایواکتیو در حالت معمول از هیدروژنها، هیدروکسی آپاتیتها و فسفاتهای کلسیم به وجود میآیند.
یکی از مهمترین موارد پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها و روکشهای دندانی، کاربرد مواد نانو در ساختار ایمپلنتها است که به پایداری و رشد بافتهای استخوانی کمک میکند.
روشهای جراحی به روز و پیشرفته ایمپلنت
نتیجه گیری
پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها و به کارگیری فناوریهای نو در مراحل مختلف کاشت دندان کمک میکند تا دندان پزشکان به تشخیص بهتری دست پیدا کنند و بیماریهای دهان و دندان و فک را زودتر مورد شناسایی قرار دهند.
از سوی دیگر با کمک این تکنیکها میران خطاهای انسانی و بی دقتیها با کاهش قابل ملاحظهای روبرو شده و برنامههای درمانی بهینهتری در اختیار بیماران قرار میگیرند.
در یک کلام پیشرفت در تولید سریع ایمپلنتها باعث شده تا راحتی بیماران بیشتر شود و رضایت خاطر آنها و میزان اعتمادشان به پزشکان و دندان پزشکان افزایش یابد. استفاده از این روشها کمک میکند تا بیماران روند بهبود سریعتری را تجربه کرده و زودتر به زندگی روزمره بازگردند.
همچنین بیشتر بخوانید: تاثیر اوردنچر بر کیفیت زندگی بیماران