8 مشکل بعد از ارتودنسی دندان

8 مشکل بعد از ارتودنسی دندان

ارتودنسی یکی از روش های درمانی پرطرفدار است که برای بهبود و اصلاح نامرتبی دندان ها از آن استفاده می شود. سال های زیادی است که افراد از این روش برای درمان بهره می برند. مانند هر روش درمانی، ارتودنسی دندان هم دارای عوارضی است که دانستن آن ها قبل از شروع درمان می تواند برای برنامه ریزی و تصمیم گیری بهتر به ما کمک کند. در کلینیک های معتبر که کار خود را بر اساس اصول استاندارد دندانپزشکی انجام می دهند، این مشکلات به شما توضیح داده می شوند. در این مقاله قصد داریم تا 8 مشکل رایج را که پس از این نوع درمان ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنید، مورد بررسی قرار دهیم.

درد و احساس سنگینی در دهان با انجام درمان ارتودنسی

درد و احساس سنگینی در دهان با انجام درمان ارتودنسی

هنگامی که شروع به درمان ارتودنسی می کنید، شرایط دهان و دندان نسبت به قبل متفاوت می شود. به همین علت اولین حسی که دارید، احساس درد و فشار بالا بر روی دندان ها است. همچنین احساس می کنید که در دهان، سنگینی ایجاد شده است. به همین علت است که احتمالا در روزهای اول احساس کلافگی می کنید و دوست دارید که زودتر این همه ابزار را از روی دندان های خود بردارید. البته باید به این نکته دقت داشت که بعد از چند روز به این وضعیت عادت خواهید کرد. پس از چند روز احساس می کنید که هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است و به راحتی با این نوع درمان کنار می آیید. 

تجربه اختلال در تکلم و غذا خوردن

زبان و دهان ما به حالت عادی که قبلاً داشته، عادت کرده است. با این حال هنگامی که درمان ارتودنسی شروع می شود و زمانی که شروع به سخن گفتم می کنید، ممکن است تلفظ خیلی از کلمات برایتان سخت باشد. از طرفی مشکل دیگری هم که پیش می آید این است که هنگام غذا خوردن ممکن است تصور کنید غذا در لابه‌لای این ابزار گیر می کند و نمی توانید به راحتی عمل جویدن را انجام دهید. البته این مسئله هم بعد از مدتی از بین می رود و با این مشکلات هم به راحتی کنار می آیید.

شل شدن سیم ارتودنسی و کنده شدن براکت ها

از دیگر مشکلاتی که ممکن است در حین درمان ارتودنسی با آن مواجه شوید، شل شدن سیم ارتودنسی و گاهی افتادن براکت هایی است که روی دندان ها قرار گرفته اند. اگر ضربه به دندان وارد شود یا مواد غذایی سفت روی سیم ارتودنسی و براکت ها فشار ایجاد کند، ممکن است این مشکلات را هم تجربه کنید. اگر این مسائل پیش آمد، باید برای ادامه روند درمان به صورت مستمر و بدون وقفه، حتماً به پزشک معالج خود مراجعه کنید و جلوی آسیب بیشتر به ابزار استفاده شده در درمان را بگیرید.

ایجاد آسیب در بافت های نرم دهان و لثه

ایجاد آسیب در بافت های نرم دهان و لثه

بافت های نرم دهان و دندان بسیار حساس هستند. به همین علت است که با قرار دادن هر شی اضافی در دهان یا تغییر حالت دندان ها، ممکن است این بافت ها نیز دچار آسیب شوند. بافت های نرمی مانند دهان و لثه در طی دوران اصلاح ظاهر دندان ها با ارتودنسی ممکن است بارها دچار آسیب شوند. یکی از مشکلات رایج در این دوران، ایجاد آبسه، زخم های دهانی و مواردی از این قبیل است. پس نباید نگرانی زیادی در این زمینه داشته باشید و این عارضه را یک مسئله قابل انتظار بدانید.

مشکل در رعایت بهداشت دهان و دندان

اگر به دندان های تحت ارتودنسی دقت کرده باشید، متوجه می شوید که سیم و براکت ها بسیار به دندان نزدیک هستند. همین عامل هم سبب می شود تا باقیمانده غذاها در بین آن ها گیر بیفتند. رعایت بهداشت دهان و دندان در این دوران، نیازمند دقت و صرف زمان بیشتری است. در کلینیک دندانپزشکی دکتر معصومی، انواع مسواک، نخ دندان و وسایل مخصوص برای رعایت بهداشت دهان و دندان برای فرد تجویز می شود تا بتوانند در این دوران نیز به خوبی سلامت و بهداشت خود را بهبود ببخشند.

کوتاهی ریشه دندان در برخی افراد تحت درمان ارتودنسی

یکی از عوارضی که ممکن است در حین درمان با آن مواجه شده یا اصلاً متوجه آن نشوید، کوتاه شدن ریشه دندان است. در حین انجام درمان ارتودنسی، کوتاه شدن ریشه دندان هم به علت فشار به این ریشه ها و جابجایی که در آن ها ایجاد می شود، اتفاق می افتد. البته این مسئله خیلی روی سلامت دندان تأثیرگذار نیست؛ اما در برخی موارد ممکن است باعث شود تا دندان با ریشه کوتاه تر، سریع تر از دست رود.

احتمال ایجاد تحلیل در مینای دندان

مینای دندان، تمام زیبایی ظاهری دندان ها را تحت تأثیر قرار می دهد. هنگامی که از درمان با روش ارتودنسی بهره می برید، ممکن است این مشکل پیش آید که براکت ها و سیم های موجود، روی مینای دندان اثر سو داشته باشند. تحلیل مینای دندان و ایجاد پوسیدگی روی آن ها، از عوارضی است که خیلی از افراد ممکن است در طی درمان دچار آن شوند.

احتمال ایجاد تحلیل در مینای دندان

البته تا حد زیادی رعایت بهداشت این نواحی بر روی ایجاد این مسئله تأثیرگذار است. پس می تواند با صرف وقت و هزینه بیشتر برای بهداشت دهان و دندان، از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

همچنین بیشتر بخوانید درباره: تمام نکات دندان مصنوعی ژله ای

ایجاد لک و رنگ زرد بر روی دندان ها در حین درمان با ارتودنسی

شاید ایجاد لک و رنگ زرد بر روی دندان ها به همان سختی رعایت بهداشت برگردد؛ اما در هر صورت به نسبت زمانی که دندان ها به سادگی قابل تمیز کردن هستند، بیشتر ایجاد می شود. هر چه زمان بیشتری برای درمان ارتودنسی صرف شود و طول دوره درمان افزایش یابد، ایجاد لک و رنگ زرد روی دندان ها به مراتب بیشتر می شود. البته دقت داشته باشید که تا حد زیادی می توانید با رعایت بهداشت دهان و دندان از بروز این مشکل جلوگیری کنید. بهتر است این نکته را هم رعایت کنید که بعد از هر بار صرف غذا و میان وعده، به دقت دندان ها و لابه‌لای ابزار ارتودنسی را تمیز کنید. در غیر این صورت باید منتظر پوسیدگی دندان و آسیب به بافت های استخوانی آن باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Call Now Button