۱۲ راه مقابله با ترس جراحی فک

۱۲ راه مقابله با ترس جراحی فک

ترس از جراحی فک یکی از مهمترین دلایل برای فرار از جراحی‌های ترمیمی و اصلاحی مشکلات و ناهنجاری‌های دندان و فک به شمار می‌رود. در واقع این فوبیا باعث می‌شود بسیاری از بیماران با وجود نیاز به دریافت درمان سریع، از این اقدام خودداری کرده و حاضر به درمان نباشند.

ترس از دندانپزشکی یکی از رایج‌ترین علل اضطراب در دنیا به شمار می‌رود. جراحی فک می‌تواند برای بسیاری از بیماران ترسناک باشد و این امری کاملا طبیعی است. این ترس گاهی به اندازه‌ای شدید است که ممکن است با واکنش‌های تند و غیر ارادی بیمار همراه باشد.

البته بیشتر این واکنش‌ها تا پیش از بیهوشی و پس از آن هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. با ما همراه باشید تا درباره راه‌های مقابله با ترس جراحی فک بیشتر بدانید.

چه کسانی نیاز به جراحی فک دارند؟

چه کسانی نیاز به جراحی فک دارند؟

شاید شنیدن نام جراحی فک برای بسیاری از بیماران ناآگاه با ترس و اضطراب همراه باشد. اما آیا همه ناهنجاری‌های فک و دندان نیازمند جراحی است؟ در واقع باید بگوییم بسیاری از ناهنجاری‌های دندان و فک با ارتودنسی، ایمپلنت و… قابل درمان هستند و تنها در صورت وجود مشکلات جدی‌تر ممکن است پزشک با جابجایی استخوان‌های فک تغییرات مورد نیاز را برای بیمار ایجاد کند.

آسیب‌هایی چون آسیب دیدگی استخوان فک در اثر ضربه شدید، شکاف کام و… نیز نیاز به جراحی دارند. بنابراین نیازی نیست که نگران انجام جراحی باشید، پزشک با معاینه بالینی شما و تشخیص دقیق مشکلتان تصمیم گیری می‌کند که آیا مشکل شما تنها با جراحی قابل حل خواهد بود؟

بررسی علل ترس از جراحی فک

گاهی اوقات همین که پزشک با بیمار در مورد جراحی صحبت می‌کند، در بیمار اضطراب ایجاد می‌شود. بسیاری از بیماران از درد و عوارض بعد از جراحی فک می‌ترسند و برخی دیگر با فوبیا و ترس از امور مرتبط با دندانپزشکی دست و پنجه نرم می‌کنند.
گاهی نیز ممکن است بیمار به دلیل نگرانی از ظاهر خود بعد از جراحی دچار ترس و اضطراب شود و با خود فکر کند ظاهرش به آن چیزی که تصور می‌کند تبدیل نشود.

۱۲ راه مقابله با ترس جراحی فک

نکته مهمی که باید درباره جراحی فک بدانید این است که نسبت به سایر عمل‌های جراحی با کمترین عوارض جانبی همراه است و هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند. ضمن این که اگر پزشک حاذق و متخصصی را انتخاب کرده باشید به هیچ عنوان نباید نگران و مضطرب باشید. البته راه‌های بسیاری برای غلبه بر ترس از جراحی فک وجود دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

1. اطلاعات کافی کسب کنید

ریشه بسیاری از نگرانی‌ها و ترس در ناآگاهی است. اگر شما اطلاعات کافی و دقیق درباره جراحی فک، فرآیند آن، عوارض، مراقبت‌های قبل و بعد از آن داشته باشید مطمئنا ترس شما تا حدود زیادی فروکش می‌کند.

2. سوالات خود را از پزشک بپرسید

قبل از انجام جراحی با پزشک خود ملاقات کرده و مشاوره دریافت کنید. می‌توانید در این جلسه تمام سوالات خود را از پزشک بپرسید و در وجود خود به یقین و آرامش برسید

سوالات خود را از پزشک بپرسید

3. از استرس دوری کنید

می‌توانید برای آرامش یافتن ذهن و روان خود در روزهای پیش از جراحی فک روش‌های آرامبخشی چون یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید

4. عوارض جراحی را بدانید

با عوارض طبیعی عمل و داروهای بیهوشی آشنا شوید تا در صورت مشاهده این علائم ترس و اضطراب بر شما غلبه نکند.

5. بعد از عمل تنها نمانید

توصیه می‌کنیم که بعد از جراحی فک تنها نباشید و همراهی را انتخاب کنید که بتواند به شما آرامش و دلگرمی بدهد.

6. پزشک خوب انتخاب کنید

مهمترین نکته برای غلبه بر ترس از جراحی فک انتخاب یک پزشک متخصص عالی است. وقتی خیالتان بابت پزشک معالجتان راحت باشد اضطراب کمتری خواهید داشت.

بهتر است قبل از انتخاب متخصص رزومه کاری، نمونه جراحی‌های موفق و شرایط پزشکان را خوب بررسی کنید تا پزشکی را انتخاب کنید که بهترین متخصص در زمینه مورد نظر با جراحی‌های موفق و البته اخلاق حرفه‌ای باشد. شما باید پزشکی را انتخاب کنید که حس خوبی به شما منتقل کرده و بتواند آرامش روحی شما را تأمین کند.

7. ترس خود را پنهان نکنید

می‌توانید با پزشک خود در مورد ترس از جراحی فک صحبت کنید. چه چیزی شما را بیش از همه می‌ترساند؟ این ترس را پیش پزشک بازگو کرده و آن را ریشه‌یابی کنید.

8. از روانشناس کمک بخواهید

اگر احساس می‌کنید که ترس از جراحی در شما به یک فوبیا تبدیل شده است و هیچ چیز شما را آرام نمی‌کند بهتر است قبل از انجام عمل جراحی با یک روانشناس صحبت کنید.

9. به خودتان برسید

برای عمل آماده شوید. همه چیز را پیش از انجام جراحی فک آماده کنید. تغذیه خوب داشته باشید، خودتان را تقویت کنید، هرکاری که به شما کمک می‌کند از استرس رها شوید انجام دهید.

10. با روند درمان آشنا شوید

در تمام طول جراحی فک شما بیهوش خواهید بود بنابراین ترس از درد حین جراحی کاملا بیهوده است. اطلاعات کاملی در مورد فرآیند و روند درمان و جراحی خود کسب کنید تا بدانید زمانی که بیهوش هستید چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.

با روند درمان آشنا شوید

11. قبل از جراحی چکاپ کنید

اگر نگران این هستید که مشکلی از نظر جسمی برای شما ایجاد شود می‌توانید با یک چکاپ کامل این مشکل را برطرف کرده و شرایط جسمی خود را بهتر آنالیز کنید.

12. بهترین‌ها را انتخاب کنید

انتخاب بهترین پزشک، بهترین کلینیک و بهترین همراه می‌تواند خیال شما را بابت همه چیز راحت کند. پس تلاش کنید بهترین‌ها را برای جراحی فک انتخاب کنید تا نگران نتیجه بعد از جراحی نباشید.

جمع‌بندی

یکی از مهمترین راه‌های غلبه بر ترس از جراحی فک انتخاب بهترین پزشک و بهترین کلینیک است. کلینیک دندانپزشکی دکتر معصومی با برخورداری از مدرن‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا، تجهیزات پیشرفته و همچنین تجربه، تخصص و مهارت کافی در انجام امور مرتبط با فک، دهان و دندان از جمله دیجیتال ایمپلنت، ارتودنسی، جراحی فک و… بهترین انتخاب به شمار می‌رود.
شما می‌توانید قبل از انجام جراحی فک اطلاعات کافی در این زمینه را از مقالات علمی موجود در سایت دکتر معصومی کسب کرده و با توجه به رزومه کاری دکتر، نمونه‌های واقعی جراحی‌های موفق، امکان دریافت مشاوره و… با خیال راحت درباره درمان مشکلات و ناهنجاری‌های فک و دندان تصمیم گیری کنید.

همچنین بخوانید: پیشرفت‌های تکنولوژیک در تولید سریع ایمپلنت‌ها و روکش‌ها

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Call Now Button